Vrtić Vrbani

Vrtić Vrbani Zagreb
Osnovna koncepcija objekta proizlazi iz zahtjeva lokacije i funkcionalnih potreba. Glavni ulaz u vrtić je sa šetnice na sjevernoj strani parcele, a u jaslice sa zapadne strane, s prostora parkinga ili sa šetnice.

Kategorija
Javni objekti
 
Datum završetka
2013.
 
Proizvodi
Porotherm 25 PROFI 
Zvučno izolacijska opeka SSZHD
 

Osnovna koncepcija objekta proizlazi iz zahtjeva lokacije i funkcionalnih potreba. Glavni ulaz u vrtić je sa šetnice na sjevernoj strani parcele, a u jaslice sa zapadne strane, s prostora parkinga ili sa šetnice. Prilaz gospodarstvu je s prometnice na južnoj strani. U oblikovnom smislu izdvajamo kubuse koji obuhvaćaju dječje dnevne boravke, orijentirane ka jugu, prema dvorištu za igru i nastavne procese; te kubuse gospodarstva, administracije i sale za više namjena orijentirane prema sjeveru.
 
Objekt je koncipiran kao jedna sažeta izdužena forma koja se otvara prema jugu, kako bi se što više prostora oslobodilo za dječja igrališta. Jaslice su smještene u prizemlju, a vrtić na prizemlju i katu. Kako bi se ostvarilo što više slobodnih površina za igru djece, kubus s gornjim jedinicama je smaknut prema sjeveru, iznad gospodarstva, PVN-a i administracije, čime se oslobodio čitav prostor krova za boravak djece. S terase djeca centralnim stepeništem silaze na prirodni teren.

Povezani članci