"Tri hiše", kompleks energetski efikasnih obiteljskih kuća

Obiteljske kuće
Energetski efikasne kuće su vrlo zanimljivi objekti, dizajnirani u kombinaciji modernog i tradicionalnog stila. Mogu se nazvati i kuće s dušom.

Kategorija
Obiteljske kuće
 
Datum završetka
2016
 
Proizvodi
Zidovi - Porotherm 30 PROFI, Porotherm 12 P+E
Krov - Tondach crijep, model Figaro deluxe, siva engoba

Energetski efikasne kuće vrlo su zanimljivi objekti. Dizajnirani su u kombinaciji modernog i tradicionalnog stila te se mogu nazvati i kuće s dušom.
 
Cjelokupnu gradnju možemo predstaviti kroz kratku priču. Prije dvije godine, na preporuku, arhitektica je ukazala investitoru na zanimljivu lokaciju.
 
Na zemljištu su naknadno izgrađene tri kuće. Idejne koncepte razradili su troje arhitekata. Investitor se odlučio za koncept temeljen na tri srednje velika objekta namijenjena za stanovanje. 
Nakon izrade idejnog koncepta i izdavanja građevinske dozvole, projektna dokumentacija sadržavala je tehnička rješenja, projekt elektroinstalacija, statički i arhitektonskih projekt.
 
Vanjska ovojnica izgrađena je od Porotherm opeke debljine 30 cm, a pregradni zidovi Porotherm opekom debljine 12 cm. U poređenju sa drugom opekom, Porotherm opeka ima bolju toplinsku zaštitu i odličan su odabir kod izgradnje objekata s energetski efikasnim svojstvima. Porotherm opeka prirodni je materijal s odličnom parapropusnošću koja osigurava regulaciju vlage u prostoriji i na taj način osigurava zdravo i ugodno stanovanje. Tako je ljeti prostorija ugodne temperature, dok je zimi toplo. Dakle, Porotherm opeka ima visoku sposobnost akumuliranja topline i izvrsno uravnotežuje temperaturne razlike.
 
Za krovni pokrov korišten je Tondach crijep, model Figaro deluxe - sivo engobirani crijep velikog formata s ravnim linijama koji odlično pristaje modernim, ali i tradicionalnim oblicima pokrova, zatim originalni odzračnici i cjelokupni sistem prozračivanja i na taj način je osigurano ispravno prozračivanje krova i spriječeno sakupljanje kondenzirane vode.
 
Tondach Figaro deluxe je crijep velikog formata i jednostavnih linija kojim se isprepliću moderna i tradicionalna gradnja.

Povezani članci