Tondach detaljna rješenja za krov

Tondach detaljna rješenja za krov
Tondach nudi razna rješenja za novogradnju i sanaciju. Ovdje imate kompletan pregled orginalnih sistemskih rješenja.

Molimo Vas da mišem pređete preko markirnih tačaka (1-10) na grafici. Na taj način možete saznati više informacije o našim Tondach Tuning sistemskim rješenjima za krov.

Tondach detaljna rješenja za krov

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Rješenja za sljeme/greben i odzračivanje krova

Tondach odzračna traka za sljeme/greben osigurava siguran i lijepi završetak krova.

Sljemeno-grebeni elementi su sigurni, lijepi i omogućavaju potrebno odzračivanje krova. Elementi za odzračivanje krova dopuštaju Vašem krovu da nesmetano diše i na taj način sprječavaju stvaranje štete od vlage i gljivica. Kopče za sljemenjake upotpunjuju rješenje za slljeme/greben.

Osvjetljenje i izlaz na krov

Tondach nudi elegantne, decentne i funkcionalna rješenja osvjetljavanja te mogućnosti izlaza na krov za sve vrste crjepova

Tondach izlaz na krov omogućava direktan izlaz na krov a ujedno osvjetljava i pomaže kod prozračivanja tavanskog prostora. Dodatan način osvjetljavanja nudimo sa našim crijepovima od pleksi stakla*.

*ne svi modeli

Završetak krova

Po mjeri izrađeni keramički pribor nudi savršene i lijepe krovne završetke.

Tondach rubni crjepovi stvaraju estetske savršene završetke krova. Rubni crijep također štiti od prodora vode u krovnu konstrukciju.

Metalni snjegobrani

Tondach metalni snjegobrani su uvjet za sigurnost Vašeg krovišta

Tondach snjegobrani su neophodni za sigurnost Vašeg krovišta. Štite od nekontroliranog klizanja snijega sa krova.

Sekundarno krovište

Tondach Tuning rješenja za sekundarno krovište

Tondach krovne folije stvaraju površinu koja štiti od prodora vode u unutrašnjost krova. Tondach Tuning krovne folije su troslojne, sa ugrađenim trakama za pričvršćivanje, mogu do 3 mjeseca biti nepokrivene te su otporne na temperature do 100° C.

Nosači solarnih ploča

Za pričvrščivanje solarnih ploča i panela

Tondach sistemsko rješenje za pričvršćivanje ploča, panela i kolektora. Modul za pričvršćivanje odgovara svim Tondach crjepovima.

Sistemi za odzračivanje

Siguran prolaz kroz krov

Prolazi kroz krovište su posebna vrsta izazova kod svih krovova. Tondach sistemsko rješenje sa prolaznim crijepom, ljepilom i manžetama za brtvljenje sprječava oštećenja koji su prouzročena vlagom. Sa vanjske strane vizualno usklađen, sa unutarnje tehnički povezan a prije svega ne propuštajući zrak i vjetar.

Završetak krova - sljemjenjak

Keramički pribor za završetak krova.

Nevrijeme i ekstremni vremenski uvjeti najviše napadaju područja sljemena, grebena i rubne dijelove krova. Prema mjeri izrađeni završeci za sljeme, greben i rubove štite od vremenskih nepogoda.

Zaštita od snijega

Tondach sistemi za zaštitu od snijega su sastavni dio rješenja za Vaš krov.

Sigurnost i zaštita ispod krova kao i na krovu je prioritet. Cjelokupni Tondach Tuning asortiman je prilagođen svakoj vrsti crijepa posebno. Proizvodi za zaštitu od snijega nude sigurnost prema najnovijim normama.

Zaštita od vremenskih nepogoda

Tondach kopče protiv nevremena nude sigurnost prema najnovijim normama.

Kao uslugu Vam Tondach nudi besplatan izračun crijepa sa priborom pa tako i sa svim potrebnim kopčama te predloškom za postavljane istih.

Povezani članci