Prednosti i pogodnosti Wienerberger crjepova

Tondach - Prednosti i pogodnosti Wienerberger crijepova
Wienerberger crjepovi objedinjuju prirodnu tradiciju i najnoviju tehnologiju.

Glineni crjepovi zaista pružaju mnoštvo prednosti


 
 
Glineni crjepovi su prirodan i lijep materijal s bojama koje su otporne na UV zrake i trajne.
 
Ekskluzivni program glinenih crjepova raznih boja (prirodni, glazirani i engobirani) i pribora za stvaranje savršenog krova. Najsavremenije tehnike proizvodnje omogućavaju nam da svakom proizvodu podarimo prepoznatljiv izgled i jedinstven osjećaj na dodir.
 
Glineni crjepovi su potpuno prirodni proizvodi koji zadovoljavaju sve zahtjeve u pogledu ekološki neškodljive gradnje na način kako to malo koji drugi građevinski materijal može ostvariti.
 
Pečenjem glinenih crjepova na visokim temperaturama postiže se životni vijek od preko 100 godina.
Nema potrebe za održavanjem – uz podršku najnaprednijih tehnologija, naši crjepovi poboljšavaju kvalitetu života svakome ko živi pod njihovom zaštitom.
 
Nakon rušenja, glineni crjepovi mogu se reciklirati – ponovno koristiti u ciklusu materijala – ili se mogu lako i ekonomično polagati kao mineralni građevinski materijal bez zagađivanja okoliša.
 
U slučaju izgradnje aneksa ili obnove, glineni crjepovi se lako uklapaju.
 

Krov na dvije vode nudi mnoge prednosti

Sve učestalije vremenske nepogode, kao posljedica klimatskih promjena, predstavljaju izazov za građevinske strukture. Međutim, strukturalna stabilnost krovova na dvije vode takvom krovu omogućava da izdrži velika opterećenja, na primjer, od snijega. 
 
U prosjeku, krivnja za oko 25% do 35% sveukupnog gubitka energije kod zgrada pripisuje se njihovim omotačima. Krov na dvije vode značajno poboljšava toplinsku efikasnost zgrade zahvaljujući prirodnoj ventilaciji ispod gornjeg sloja krova. To osigurava optimalnu udobnost prostorija i zimi i ljeti.
 
Nadalje, krovovi na dvije vode osiguravaju brzo otjecanje vode u slučaju jakih pljuskova, čineći nepotrebnim provođenje odvodnih cijevi kroz zgradu i omogućavajući lako održavanje odvoda. Pored toga, krovovi na dvije vode predstavljaju dugoročno vodonepropusno rješenje otporno na vlagu i vegetaciju.
 
S ekonomskog gledišta, krovovi na dvije vode stvaraju posebno velike vrijednosti jer osiguravaju više životnog prostora u usporedbi s kućama s ravnim krovovima slične cijene. U gradovima gdje urbanisti naglašavaju potrebu za zbijanjem prostora, preuređenje potkrovlja predstavlja savršenu mogućnost za stvaranje dodatnog životnog prostora. Nadalje, preuređenje potkrovlja u stambeni prostor je jeftinije od izgradnje aneksa.
 
Krovovi na dvije vode idealno su rješenje za stanare koji vode brigu o okolišu – i cijeni: boljim očuvanjem energije u usporedbi s ravnim krovovima, krovovi na dvije vode doprinose štednji energije. Iz perspektive dizajna, krovovi na dvije vode nude široki raspon mogućnosti za izuzetne životne doživljaje.

Krovovi na dvije vode predstavljaju jedinstvenu kombinaciju kulturnog izražaja i tehničke superiornosti koja je dokazana u cijeloj Europi kroz stotine godina.

 

Povezani članci