Karijera

Karijera - kompanija Wienerberger
Naši zaposlenici su jedan od ključnih faktora našeg uspjeha. Njihove kvalifikacije, motivacija i predanost čine osnovu za održivost i konkurentnost Wienerberger Grupe. U potrazi smo za ljudima koji su samomotivirani, predani i koji su sposobni misliti i djelovati poduzetnički. Od naših zaposlenika očekujemo usredotočenost na rješenja i osobnu odgovornost.

Raditi za Wienerberger

Wienerberger svojim zaposlenicima nudi fer i motivirajuću naknadu, ravnu hijerarhiju i mogućnost aktivnog sudjelovanja u razvoju društva - drugim riječima, radno okruženje koje podržava vrhunske rezultate i osobni razvoj.

Vjerujemo u profesionalni razvoj naših zaposlenika i snažnu korporativnu kulturu kao temelj za osobno zalaganje i dugoročni uspjeh.

Budite dio Wienerbergera

Naši zaposlenici su jedan od ključnih faktora našeg uspjeha.  Svojim kvalifikacijama, predanošću i motivacijom jamče  buduću održivost i konkurentnost Wienerberger grupe.  U potrazi smo za muškarcima i ženama koji će biti snažno osobno predani poslu te koji imaju strast za posao kao i za onima koji znaju poduzetnički misliti i djelovati.

Od naših zaposlenika očekujemo da budu usredotočeni na rješenja te da imaju snažan osjećaj osobne odgovornosti.  U zamjenu za te kvalitete nudimo fer i motivirajuću naknadu, atraktivne poticaje, ravnu hijerarhiju i mogućnost aktivnog sudjelovanja u razvoju tvrtke - drugim riječima, uvjete koji osiguravaju optimalno okruženje za postizanje vrhunskih poslovnih rezultata i osobni razvoj.

Rasti s Wienerbergerom

Našim zaposlenicima nudimo široku lepezu interne i eksterne edukacije i osposobljavanja, kao što je prezentacija proizvoda, radionice za upravljanje projektima i seminari za razvoj tehnika prezentiranja.  Primjerice, naši zaposlenici mogu sudjelovati u seminaru o izgradnji karaktera koji se temelji na modelu komunikacijskog procesa (PCM).

Wienerbergerov Ready4Excellence program za buduće talente pruža mogućnosti osobnog razvoja i prekogranične razmjene informacija u međunarodnom okruženju.

Zajedno s Wienerberger Engineering Academy (akademijom za inženjere) osnovali smo i stalnu obrazovnu ustanovu za različita tehnička područja u keramičarskom poslu.  U njoj se nude posebni moduli i programi o temama koje se odnose na optimizaciju pogona i procesa kao i energetsku učinkovitost i rentabilnost.  Nastavni plan obuhvaća osnove i napredne kolegije uz program obuke za voditelje pogona.

Naš Pipes & Pavers Division (sektor za cjevovode i opločnike) se zajedno sa Sveučilištem Pipelife University fokusira na daljnju implementaciju LeanSix Sigma programa.

Povezani članci