Glineni blokovi – naša najnovija dostignuća

Wienerberger - Glineni blokovi - naša najnovija dostignuća
Porotherm glineni blokovi objedinjuju suvremenu proizvodnu tehnologiju i visoki stupanj kompatibilnosti s okolišem.

 

Naša odgovornost

Kao vodeći međunarodni proizvođač keramičkih proizvoda, smatramo da je naša odgovornost stalno razvijati i dorađivati građevinski materijal kako bismo zadovoljili sve veće zahtjeve suvremene arhitekture i građevinske tehnologije a isto tako inovacijama unosili svježe poticaje.

Područja razvoja su primjerice toplinska zaštita, zvučna izolacija, otpornost na potrese, jednostavnost uporabe i održivost.

Glineni blokovi s izolacijskom ispunom

Novi program glinenih blokova ispunjen je mineralnom vunom ili perlitom, prirodnim izolacijskim materijalom koji osigurava maksimalnu toplinsku izolaciju vanjskih zidova. Oni su naročito prikladni za niskoenergetske i pasivne kuće.
 
Ovom jedinstvenom rješenju nije potrebna nikakva dodatna izolacija i ono omogućava preciznu, čistu i bržu gradnju. Osim što su nezapaljivi, glineni blokovi s izolacijskom ispunom štite od zračenja i vrlo su trajni s gotovo nikakvim potrebama održavanja kroz naredna desetljeća. 

Energetski učinkovito renoviranje

Novi WDF sustav toplinske izolacije idealan je za energetski učinkovito renoviranje. To je puna tanka opeka ispunjena mineralnom vunom ili perlitom, prirodnim izolacijskim materijalom.

Ovaj održivi izolacijski sustav posebno je razvijen za energetski učinkovito unutarnje i vanjsko renoviranje postojećih zgrada. Jednostavno se polaže, osobito kad se koristi kao unutarnja izolacija, idealan je za renoviranje zaštićenih povijesnih građevina, osigurava visoki stupanj zaštite od požara, vrlo je trajan i ekološki neškodljiv.

Ravno brušeni blokovi

Ravno brušeni blokovi polažu se na njihovu nosivu površinu i završno se obrađuju pomoću preciznog, kompjuteriziranog postupka ravnog brušenja. Stoga se oni mogu lako i brzo polagati s visokim stupnjem preciznosti.

Dodatna je prednost mogućnost korištenja mršavog podložnog morta. Pored toga, ravno brušeni blokovi tvrtke Wienerberger imaju dobra svojstva toplinske izolacije.

Dryfix

Dryfix zidarsko ljepilo osigurava čisto i sigurno polaganje ravno brušenih blokova kao i brzi proces gradnje. Više nije potreban nikakav mort.

Dodatna je prednost što se blokovi mogu polagati i pri temperaturama ispod nule.

Wienerberger sustav za temperiranje zidova

Visoka sposobnost zidova od opeke da čuvaju toplinu, životne prostore ljeti čini ugodno svježima a zimi ravnomjerno toplima. Ovo pozitivno svojstvo sada se može regulirati i pojačati pomoću Wienerberger sustava za temperiranje zidova.

Prednosti ovog sustava su višestruke. Ne gubi se prostor zbog radijatora, ugradnja je brza i jednostavna i gotovo da nema nakupljanja prašine što ovaj sustav čini savršeno prikladnim za one koji pate od alergija. Idealan je za nisko-temperaturne sustave kao što su sustavi grijanja preko toplane, dizalice topline i solarna toplinska energija. Potrošnja energije za grijanje može se smanjiti do 25% a sustav se također može koristiti i za hlađenje.

Povezani članci